Успостављена сарадња правника из Београда и Котор Вароша

Синоћ је пред београдским правницима одржана промоција књига которварошких правника Станка Тепића „Хипотека на праву грађење“ и адвоката Жељка Бубића „Правни мозаик судских одлука“. Захваљујући правној материју коју су обрађивали и потребе да се иста приближи правницима у Београду, Град Београд, Градска општина Стари Град и адвокати из Београда у складу са дозвољеним мјерама организовали су ово промоцију.

На промоцији која је била позивног типа присуствовали су представници свих области гдје право дjелује, почев од представника Правног факултета у Београду, па преко адвоката до представника управе и великих правних лица.

О књигама су говорили и Александар Пуача подпредсједники градске скупштине и Лазар Бабић адвокат из Београда, а и сви присутни су имали питање за наше правнике, који су на један лијеп и достојанствен начин представили општину Котор Варош, а сарадњу наших и београдских правника подигли на један завидан ниво.

Тепић истиче да је овим которварошанима указана велика част, а нарочито када је видио да 98% посјетилаца чине правници из свих сфера друштвеног живота, те да је ова промоција има вишеструке користи.

,,Велика ми је част и задовољство што сам добио прилику да пред колегама из Београда, који су наша браћа и сестре с оне стране Дрине представим себе, свој рад и приближим се сарадњи са правницима који, могу слободно рећи, креирају право и правне норме на Балкану, јер по узору на србијанске законе, исте или сличне доносе и земље из окружења. Посебно ми је драго што је овим и Котор Варош много добио, јер смо сада добили братску помоћ правника из Београда“ изјавио је Тепић, који је додао да су наши правници заједно са њиховим партнерима дочекани на највишем могућем нивоу.

Бубић Жељко, адвокат истиче „да је Београд колијевка најбољих српских адвоката и правника, стога је велика част и задовољство презентовати правна знања у Београду у сарадњи са колегама из српске престонице. Синоћ смо сви уживали, и надам се да ће оваквих дешавања на релацији Београд, Бања Лука, Kотор Варош бити више“ .