Siniša Bojić : Nisam ubica, imao sam namjeru da ga prepadnem, a ne da ga ubijem!

Banjaluka.com / Autor: Marija Gajić

“Nisam imao namjeru nekoga lišiti života, želio sam samo da ga prepadnem, ne da ga ubijem, nisam ja ubica”.

Rekao je ovo danas na nastavku suđenja Siniša Bojić (27) iz Kotor Varoša kojem se u Okružnom sudu u Banjaluci sudi za pokušaj ubistva Slaviše i Mladena Petrušića, nakon tuče i sukoba.

Na samom početku ročišta, tužilac je pokazao snimak sa nadzorne kamere benzinske pumpe na kojem se vidi da optuženi u 23:03 časova dolazi na pumpu sa puškom u rukama, izlazi iz vozila i nakon nekoliko minuta se vraća ka vozilu i ispaljuje hitac iz oružja u vazduh, te sve vraća u automobil i odvozi se sa benzinske pumpe.

Bojić je tokom svjedočenja, na pitanje svog advokata zašto nije prijavio oružje koje njegov pokojni brat posjedovao, rekao da mu tada nekoliko mjeseci nakon smrti brata nije bilo do toga.

Nije znao da Slaviša ima brata

Bojić je kazao da je Mladena upoznao tek u stanici policije u Kotor Varošu, a na pitanje advokata zašto je pucao prema spratu gdje stanuje upravo Mladen sa suprugom i djecom, on je kazao da ne zna zašto je pucao prema spratu, te da nije ni znao da ima brata uopšte koji stanuje na spratu.

Na pitanje da li je razmišljao da se izvine, Bojić je naveo da je razmišljao da pošalje pismo, ali su mu svi rekli da to nije dobra ideja jer je sve još uvijek “svježe”.

Njegov branilac, advokat Marko Mikeš ga je upitao da ispriča šta se desilo taj dan.

“Taj dan sam pravio zadušnice za pokojnog brata. Poslije toga bude ručak na kojem je bilo mnogo familije i kolega mojih i tu smo počeli piti. Nakon toga smo svratili u lokal u kojem je sjedio Slaviša sa mojim bratom od tetke. Kolega i ja smo stali za šank i naručili piće”, ispričao je Bojić danas pred sudom.

Tuča u lokalu

Dalje je naveo da je do nakon nekog vremena došlo do rasprave, nakon čega su, jer je u lokalu glasna muzika, istakao je on, izašli ispred da pričaju i tu je nastala tuča, u kojoj ga je tvrdi Bojić, Slaviša udario tvrdim predmetom u lijevu stranu glave.

“Lijeva strana mi je bila krvava, a krv nisam mogao zaustaviti”, ispričao je Bojić.

Prema njegovim riječima, nakon toga je otišao po svoj automobil koji je bio parkiran ispred drugog lokala u blizini.

Puška već bila u gepeku

Na pitanje advokata sa kojom namjerom je u gepeku automobila ponio pušku, Bojić je kazao da je puška već bila u gepeku i da je želio da je skloni od sestrine djece koja su se prethodnih dana igrala u prostoriji gdje je puška bila sakrivena.

Odgovarajući na pitanje šta se dalje dešavalo, Bojić je nastavio: “Upitao sam Slavišu, što me udari? On mi je rekao: “Ajde budalo bježi odavde, vidiš da si pijan”. Pričali smo tri, četiri minute i on je zatvorio vrata. Ja sam krenuo i vratio se i ne znam šta mi je bilo pucao sam nekoliko puta”.

Vrata bila od stakla

Na pitanje advokata kako je bio siguran da Slaviša ne stoji iza vrata, Bojić je kazao da je vidio jer su vrata od stakla.

Žao mi je zbog toga što se desilo i želim da se izvinim Slavišinom bratu Mladenu, ženi i djeci”, kazao je Bojić tokom svjedočenja.

Tokom suđenja sudija je dozvolio i oštećenima da postave pitanja optuženom, a Slaviša ga je pitao je li siguran da ga je on baš udario, našto je Bojić rekao da jeste jer je on jedini bio ispred njega kad je udaren.

“Udario te je koljenom Dejan Bojić  kada si pao preko mene dok smo se gurali”, rekao mu je Slaviša Petrušić.

Optuženi Bojić mu je tad odgovorio “Svaka čast, to poštujem”, te je istakao da sada vjeruje Slaviši jer su obojica bili na podu, a neko ga je šutirao.

Bojić je na kraju ponovio da se ne sjeća svega niti kako je otišao do kuće Petrušića, a na pitanje da li je voljan da nadoknadi štetu oštećenima, on je kazao da jeste.

Optužnica

Optužnica Sinišu Bojića tereti da je braću Slavišu i Mladena Petrušića pokušao da ubije 6. marta oko 21:30 časova nakon što se posvađao i potukao sa Slavišom. On je nakon tuče otišao, te se naoružan puškom dovezao do kuće Petrušića.

Pokucao je na vrata, a kada mu je Slaviša otvorio, na njega je zapucao i, na sreću, promašio ga. Tada je Mladen izašao na balkon, a on je zapucao i na njega. Mladen se bacio na pod i ostao nepovrijeđen. Prema optužnici, Bojić je bio u stanju teškog pijanstva sa 2,21 promil alkohola u krvi.