Порибљена ријека Врбања и њене притоке

КОТОР ВАРОШ, 19. ЈУНА – Чланови Спортско-риболовног друштва /СРД/ "Котор Варош" порибили су данас ријеку Врбању и њене притоке са 350 кг млађи поточне пастрмке и 100 кг поточне пастрмке.

Предсједник Друштва Самир Скопљак истакао је да ово друштво у континуитету врши порибљавање и да су Врбања и њене притоке постале препознатљиве по племенитим врстама пастрмке и липљена.

"Поред корита Врбање данас је порибљен и њен горњи ток, као и ријеке Јакотина и Цврцка, гдје поточна пастрмка најчешће остаје. До краја ове године планирано је још једно порибљавање ријеке Врбање", рекао је Скопљак.

Порибљавање поточном пастрмком обављено је у сарадњи са АД "Лука" Шипраге, које је такође донирало 100 кг поточне пастрмке.

Сутра (недјеља) ће бити одржан такмичарски риболов у лову рибе удицом на пловак на ријеци Врбањи на локалитету градског трга и купалишта "Бјелине".

Истог дана ће у на ријеци Врбањи и њеним притокама у мјесним заједницама Грабовица и Шипраге бити одржан меморијални турнир "Флај фишинг такмичарски риболов Војо Вуковић".

Проглашење побједника у такмичарском риболову ће бити уприличено у недјељу у 15.00 часова на градском тргу.

Из СРД "Котор Варош" су позвали све љубитеље риболова и природе, као и заинтересоване грађане да присуствују овим активностима.