Krušebrdci obilježili masla na zborištu

Ukupno 10 domaćinstava (Truvunovići,Stankovići,Ivanovići,Maksimovići,Jankovići,Gavrići,Stankovići-Čakare,Trivunovići-Lizići) i Zavičajno udruženje "Kruševo Brdo" obilježili su seoski zbor po mladoj nedelji u Kruševu Brdu uz veliki broj gostiju i predstavnika lokalnih zajednica opštine Kotor Varoš i opštine Žabalj. 

"Zahvaljujemo se svima na dolasku i podršci, takođe se zahvaljujemo svima koji su finansijski podržali ovu manifestaciju i na bilo koji način doprinijeli da se ovo slavlje obavi kako dolikuje" - poručili su iz ovog udruženja dodavši da se posebno zahvaljuju Vojinu Paniću koji svaki put finansijski podrži zbor i izvornoj grupi "Sara i Peđa" koji zabavlja i uveseljava prisutne goste.

Tradicionalni zbor ne može proći bez takmičenja u narodnim sportskim disciplinama bacanja kamena sa ramena i skok u dalj iz mjesta. Ove godine pobjedink u bacanju kamena je Nenad Novaković iz Imljana, odmah iza njega je bio Milorad Savanović Krule. Pobjednik skoka u dalj je Lazo Marić iz Imljana dok je drugi bio Ilija Trivunović.