“Heroj”: Treninzi za web dizajnere i male programere (sedmodnevni poziv za mlade)

“Mladi ste, puni želje za angažovanje i prihvatanje prilika koje Vam se pružaju? Udruženje mladih „Heroj“ Kotor Varoš ima odličnu priliku baš za Vas! U okviru projekta „Nova generacija, novi glasovi“ organizujemo set radionica i treninga obuke za pisanje medijskih tekstova, blogova i svih oblika objava putem modernih online medija. Takođe, u saradnji sa predstavnicima medijskih organizacija na našim prostorima obezbijeđeni su i treninzi za buduće web dizajnere i male programere u sklopu kojih će se mladi osnažiti znanjem iz oblasti kreiranja i uređivanja web portala i web stranica”, navode iz Udruženja mladih “Heroj”u zvaničnom pozivu za prijavu na obuku.

Poziv traje sedam dana i to u periodu od 07.06.2021. godine do 14.6.2021. godine do 12 časova.

Na ovaj program se mogu prijaviti mladi iz Kotor Varoša, Čelinca i Kneževa a sve ostale informacije će biti dostupne po zatvaranju poziva.

Radionice imaju za cilj da aktivnim mladim ljudima zainteresovanim za online medije, kroz teorijske i praktične radionice omogući unapeđivanje njihovih znanja i sticanje novih vještina, kako bi se aktivno bavili informisanjem javnosti putem online platformi. Ovi ciljevi će se postići kroz četiri dvodnevne radionice u Kotor Varošu, Kneževu i Čelincu, nakon čega će učesnici dobiti priliku da pišu za novi informativni portal za mlade.

Program je prvenstveno namjenjen početnicima, mladim ljudima od 16-30 godina sa područja Kotor Varoša, Kneževa i Čelinca. Svi učesnici će imati priliku da nauče profesionalno i kreativno koristiti tehnike pisanja i kreiranja tekstualnog, vizuelnog i video sadržaja putem interneta.

Učešće na radionicama je besplatno i da sve troškove snosi organizator, a svi učesnici koji uspješno završe obuku dobiće i Sertifikat o stečenim znanjima u online novinarstvu.

Vaše prijave i aplikacije možete slati putem Facebook stranice „Udruženje mladih „Heroj“ Kotor Varoš“ ili na email adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Prijave treba da sadrže Vaše osnovne informacije i kontakt telefon te mail adresu.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi IOM Bosnia and Herzegovina, uz finansijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina #BHRI #USAIDBIH #USAID #IOMBIH #IOM