Novo u Kotor Varošu : Grupa “LAVINIA" i “Ljetno muzičko veče” (najava koncerta)

U Kotor Varošu je u fazi osnivanja novi muzički bend koji će biti pod pseudonimom “LAVINIA” (naziv iz grčke mitologije).

U sastavu benda su Kotorvarošani Dragan Dugonjić (gitara i klavir), Saša Žderić (vokal i perkusalije) i Predrag Ileš (vokal i gitara) te Milan Bursać (vokal i gitara) iz susjednog Čelinca.

"Muzika koja će biti na repertoaru benda je pop-rok, zabavna, uz određene kvalitetne hitove narodne muzike, čime će biti zadovoljeni muzički apetiti širokog kruga publike. Naravno, sve to dolazi u jednom novom pakovanju, da kažem "mekšeg i pristupačnijeg" zvuka akustike" izjavio je Dragan Dugonjić, osnivač i idejni tvorac benda.

U planu je i održavanje događaja “Ljetno muzičko veče” na Gradskom trgu u Kotor Varošu koji će biti muzički prvenac samog benda, čiji će cilj biti da nadoknadi publici makar djelić izgubljenog u periodu dejstva korona virusa (Covid 19).

“Drago mi je da za portal kvdanas.com mogu najaviti da imamo u planu organizaciju ovog muzičkog događaja i prvenca za naš bend. Cilj nam je da nas kotorvaroška publika upozna i da joj priredimo ovo zadovoljstvo nakon 15 mjeseci zatvaranja i ograničavanja. Pratimo epidemiološke mjere, spremamo se i u skladu sa tim ćemo obavijestiti zainteresovanu publiku i cjelokupnu javnost” dodaje u izjavi za naš portal Dragan Dugonjić,.

Dugoročni planovi su da bend svojim nastupima priređuje užitak i zabavu publici u Kotor Varošu, Čelincu, Banjoj Luci, ali i cjelokupnoj Republici Srpskoj /Bosni i Hercegovini.

“Nastup u Kotor Varošu će nam biti vatreno krštenje, kao bendu. Uz to ćemo nastupiti i pojedinačno kao solisti. Cilj nam je da ovaj događaj upotpuni kulturno-muzičku scenu Kotor Varoša, ali i šireg prostora. Pripreme su već u toku, ali ipak tehnički i epidemiološki uslovi će biti ključni element koji će odrediti mogućnost održavanja planiranog događaja“ nadovezuje se Dragan.

“Ljetno muzičko veče” je zamišljeno kao autentična priča, širokog muzičkog spektra s ciljem da afirmiše mlade Kotorvarošane među publikom. Ukoliko se pokaže kao uspješna priča, u planu je da bude tradicionalnog karaktera.

“Početni utisci su veoma pozitivni i ohrabrujući. Javilo nam se već mnogo zainteresovane publike, volontera, potencijalnih redara, ali i onih koji su spremni da pomognu kroz opremu i druge tehničko-organizacione elemente. Ovom prilikom im se zahvaljujem, posebno Obrenku Tepiću, kao i vašem portalu koji nam se prvi stavio na raspolaganje i podržao početak našeg osnivanja i trajanja“, završava u izjavi za portal kvdanas.com Dragan.

Više informacija o bendu i njihovim aktivnostima možete pronaći na njihovom Instagram profilu. Uskoro će biti aktivna i njihova Fejsbuk stranica, kao i Jutjub kanal.

Na kraju nam ostaje da momcima poželimo mnogo sreće u budućem radu, a podršku redakcije portala kvdanas.com će uvijek imati !