Šumsko gazdinstvo “Vrbanja” godinu završilo sa minusom od preko 800 000 KM

Opština Kotor Varoš ima površinu od 560 km², u čemu površine pod šumama učestvuju sa 56,72% što predstavlja značajan resurs i dobru osnovu da na osnovu tog prirodnog bogatstva krene u jači privredni razvoj.

Umjesto da bude nosilac razvoja opštine na osnovu tog prirodnog bogatstva u poslednje vrijeme sve češće čujemo o katastrofalnim finansijskim pokazateljima ŠG “Vrbanja” koje upravlja šumama na području opštine Kotor Varoš.

Deset organizacionih dijelova “Šuma Srpske” u protekloj godini je poslovalo sa gubitkom a na visokom i neslavnom četvrtom mjestu nalazi se ŠG “Vrbanja” koje je poslovnu godinu završilo sa gubitkom od 832 216 KM što je iznenađujuće veliki gubitak čak i za one koji poznaju stanje u ovom preduzeću.

Ovo preduzeće ima dug prema opštini Kotor Varoš od preko 600 000 KM, gubitci se samo gomilaju a radnicima kasne plate i doprinosi. Njihovi negativni poslovni rezultati nisu od juče a njima se definitivno baca mrlja na pozitivnu priču koja ide iz opštine Kotor Varoš kada je u pitanju zaposlenost i povoljan privredni ambijent po čemu smo prepoznatljivi u okruženju.