Засађен дрворед на Новом Насељу

Данас је у Улици Спортека на Новом Насељу уз помоћ волонтера и мјештана ове улице засађен дрворед каталпи који ће када израсте красити ову улицу.

Садни материјал је обезбиједила општина Котор Варош, радници Комуналног предузећа ”Бобас” су довезли саднице и обезбиједили алат а вечерас су радници Територијалне ватрогасне јединице Котор Варош очистили улицу и засули водом нове саднице.

”Подржали смо ову иницијативу јер сматрамо да највеће насеље у градском средишту општине треба да добије љепши изглед. Позивам мјештане да саднице одржавају и чувају и да тако наш град буде љепши а живот у њему квалитетнији” - изјавио је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан који је лично учествовао у акцији.

Један од организатора акције је мјештанин Новог Насеља Петар Тривуновић иначе предсједник ПД ”Механизам” који је заједно са колегама планинарима и другим мјештанима подржао акцију. ”Посађено је око 60 садница каталпе, захваљујем се свима који су помогли у овој акцији и наставићемо да, у сарадњи са општином, уређујемо наш град” - рекао је Тривуновић.