Džudo prvenstvo BiH u Lukavcu : Srebro za Bobu Bogdanića, bronza sa Saru Marić

KOTOR VAROŠ, 21. marta – Na Prvenstvu BiH za seniore, koje je održano u Lukavcu nastupilo je troje Kotorvarošana i to Sara Marić u kategoriji seniorki, Borislav Bogdanić u kategoriji seniora i Ivona Višnjić u kategoriji poleterki.

Naši predstavnici osvojili su dvije medalje i to srebrenu i bronzanu. Sara je osvojila bronzanu u kategoriji seniorki , dok je Borislav uzeo srebrnu medalju u kategoriji seniora.

Sara je jedna od naših najboljih takmičarki u ženskoj konkurenciji, a o njenom sportskom kvalitetu govore i rezultati koje ostvaruje iz godine u godinu. Ona je juniorka, ali osvaja i visoka mjesta u kategoriji mlađih seniorki i seniorki.

”Na ovom takmičenju Sara je vodila protiv višestruke šampionke Republike Srpske u ovoj kategoriji Jelene Arnautović, ali je u toku borbe došlo do povrede desnog koljena, pa je izgubila ovu borbu. Međutim, i pored ozbiljne povrede nastavila je takmičenje, ostvariviši još jednu pobjedu i jedan poraz, te je zauzela treće mjesto”, izjavio je trener  Sejdo Tatar.

Sara je odmah poslije takmičenja, po dolasku u Kotor Varoš, primljena je u Hitnu pomoć, a zatim upućena u Banja Luku gdje joj je izvršena imobilizacija noge.