Ученици из Котор Вароша дио "Ритма Европе"

 КОТОР ВАРОШ, 20. МАРТА - На највећем дјечијем и омладинском музичком такмичењу "Ритам Европе" Котор Варош ће представљати пјевачи Анђела Петрушић, Николина Пејић и Саша Ждерић, али и плесачице Лара Вишњић, Лара Андријевић и Данка Ђукић, саопштено је на данашњем састанку са родитељима, представницима општинске управе и овог музичког фестивала.

Шеф протокола и организације "Ритма Европе" Лазар Веселиновић захвалио је општинској управи што се одлучила на сарадњу.

"Почињемо за седам дана са пробама, а припреме ће трајати до септембра када ћемо имати и промотивне активности - фотографисање, снимање тизера, спотова и друго. Ако дозволи епидемиолошка ситуација овогодишњи фестивал ће бити одржан у Лопарама, општини која је на прошлогодишњем такмичењу освојила прво мјесто", рекао је Срни Веселиновић.

Он је додао да ће одабрани такмичари имати прилику да током пет мјесеци раде сваке недјеље и да свој таленат за пјевање и плес усавршавају са тренерима гласа и умјетничким директорима сценског перформанса програма "Ритам Европе".

Веселиновић је подсјетио да ће дјеца имати прилику да се појаве на Радио-телевизији Републике Српске која ће директно преносити овај највећи дјечији програм у Европи.

"Учесници су дјеца из 14 градова и општина Републике Српске у живом телевизијском преносу на РТРС-у који је наш стратешки партнер за наредне четири године у овом дијелу Европе. Дјеца ће пјевати и играти, а побједник ће путовати у земљу коју представља", закључио је Веселиновић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је општина пружила пуну подршку талентованој дјеци из ове локалне заједнице.

"Ми смо ту да пружимо логистичку подршку и надам се да ће нас наши представници достојно репрезентовати и освјетлати образ Котор Вароша", поручио је Сакан.

Међународно музичко такмичење "Ритам Европе" одржава се већ 12 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела.

Galerija slika