Борислав Богданић и Сара Марић најбољи спортисти Котор Вароша

Најбољи спортиста општине Котор Варош у прошлој години је члан Џудо клуба "Младост" Борислав Богданић, а најбоља спортисткиња џудисткиња Сара Марић, саопштено је данас на 27. манифестацији "Избор најбољих спортиста Котор Вароша".

Најзначајнији Богданићев резултат је освајање шампионске титуле у појединачној конкуренцији на првенству Републике Српске и друго мјесто на шампионату БиХ. Сара Марић је освајањем златних медаља у 2020. години постала шампионка Републике Српске и БиХ у конкуренцији јуниорки и млађих сениорки.

Сениорке Одбојкашког клуба "Котор Варош" су проглашене за најбољи спортски колектив. Најперспективнији спортисти Котор Вароша су каратиста Милан Гајанин и џудисткиња Ања Смиљић. Најбољи тренер у прошлој години био је Алмин Ибричић из Одбојкашког клуба "Котор Варош".

 Награде најуспјешнијим спортистима уручио је начелник Котор Вароша Зденко Сакан који је истакао да су спортисти и спортски радници најбољи амбасадори ове општине.

"Котор Варош је поносан на своје спортисте и спортске раднике који су ову општину представљали на најбољи могући начин. Као начелник могу обећати да ћемо наставити да пружамо подршку спортистима и спортским колективима да бисмо им обезбиједили што боље услове за рад, али и друге видове помоћи за врхунске и перспективне спортисте", рекао је Сакан.

 Манифестацију "Избор најбољих спортиста Котор Вароша", која је одржана у скупштинској сали због епидемиолошких мјера узрокованих појавом вируса корона, организовали су општинска управа и которварошки Центар за културу, спорт и информисање.