Министарство просвјете и културе РС : Ове године неће бити организован програм за дјецу у години пред полазак у школу

Програм за дјецу пред полазак у школу неће бити организован ове године због пандемије вируса корона, а из Министарства просвјете и културе Републике Српске упутили су обавјештење свим предшколским установама и основним школама.

У обавјештењу Министарства просвјете и културе Републике Српске, које је достављено свим предшколским установама и основним школама, пише да је епидемиолошка ситуација у Републици Српској и даље погоршана, као и да је начин организације васпитно-образовног рада отежан.

"Обавјештавамо вас да ове године нећемо учествовати у организацији програма за дјецу пред полазак у школу”, наводи се у обавјештењу Министарства просвјете и културе.

Такође се наводи да треба имати у виду и препоруке Института за јавно здравство РС којима је дефинисана обавеза вршења тријаже дјеце прије уласка у установу и мјерење температуре од стране васпитача, као и препоруку која се односи на чишћење просторија.

– У препорукама Института за јавно здравство РС наведено је да се просторије предшколске установе или основне школе прозрачују пола сата након одласка из установе, као и да постоји додатна обавеза чишћења и дезинфекције истих за потребе реализације програма – стоји у обавјештењу Министарства просвјете и културе РС.

Иначе, за овај програм се пријавило 69 основних школа и 38 предшколских установа широм Републике Српске.