Kotor Varoš dobio još jednog poslanika : Radenko Čupić položio zakletvu

Polaganjem svečane zakletve na početku današnje sjednice Narodne skupštine RS Radenko Čupić iz Kotor Varoša započeo je mandat kao poslanik PDP-a.

Poslanički mandat Čupiću donio je njegov stranački kolega iz Banjaluke Draško Stanivuković koji je pobijedio u trci za gradonačelnika. Kako bi Stanivuković preuzeo novu dužnost morao je da se odrekne poslaničkog mandata, a prvi na listi kandidata PDP-a u izbornoj jedinici tri koji na opštim izborima 2018. godine nisu uspjeli da se izbore za fotelju u parlamentu je Čupić. Povlačenjem Stanivukkvica on će se u Klubu poslanika PDP-a pridružiti Igoru Crnatku i Jeleni Trivić koji su mandate osvojili u izbornoj jedinici tri.

– Danas sam položio zakletvu prvi put kao narodni poslanik. Jeste da u Narodnu skupštinu RS ulazim na pola mandata, ali ću se truditi da radom učinim dobre stvari za Kotor Varoš čije građane predstavljam, ali i da postavim temelje za još jedan mandat – rekao je Čupić. 

Veteran kotorvaroškog PDP-a ima uspješnu političku karijeru na lokalnom nivou. Bio je načelnik opštine Kotor Varoš, zamjenik načelnika, a u prošlom mandatu potpredsjednik Skupštine opštine.

Kotor Varoš u Narodnoj skupštini RS predstavlja i Nedeljko Glamočak iz SDS-a.

(mojkotorvaros.com)