Почело вањско уређење нове зграде локалне управе

КОТОР ВАРОШ, 5. ФЕБРУАРА – Радници предузећа „Декол“ почели су са првом фазом извођења радова на вањском уређењу и инфраструктури зграде локалне управе Котор Варош.

Тренутно се врши машински ископ у широком откопу доњих слојева коловозне конструкције, до пројектованих кота, са одвозом ископаног материјала на депонију.

„Након тога услиједиће обиљежавање и детаљно геодетско исколчење на терену трасе пројектованог водовода, уградња бетона за израду водоводних и канализационих шахтов, односно рјешавање оборинске и фекалне канализације, те изградња базена за фонтану“, поручили су из овог предузећа.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је обишао радилиште и нагласио да радови теку предвиђеном динамиком.

„Након завршетка радова на изградњи нове зграде локалне управе приступили смо вањском уређењу, како би у потпуности добили један репрезентативан објекат. Прва фаза обухвата изолацију терена, радове на водоводној и хидрантској мрежи, фекалној и оборинској канализацији, те грађевинске, занатске и електро радове“, нагласио је Сакан и додао да је изградњом нове зграде коначно ријешен вишегодишњи недостатак адекватног простора за општинске службе.

Планирано је да стара зграда општинске управе буде срушена, а на том простору и сутерену новог објекта биће уређен градски трг са фонтаном и клупама.

 

 

Galerija slika