Vlada Njemačke donirala domu zdravlja mobilni rendgen

Vlada Njemačke donirala je kotorvaroškom Domu zdravlja “Sveti Pantelejmon” mobilni rendgen koji je u vrijeme epidemije virusa korona velika potreba svih zdravstvenih ustanova.

Dom zdravlja je do sada raspolagao starim rendgenom iz osamdesetih godina koji je odradio svoj vijek, a riječ je i o zastarjeloj tehnologija koja ne može parirati savremenim tehničkim dostignućima i odgovoriti na potrebe pacijenata.

U Domu zdravlja ističu da će novi rendgen olakšati dijagnostiku i biti od velike koristi pacijentima sa područja opštine Kotor Varoš.

– Zahvaljujem Vladi Njemačke na ovoj veoma vrijednoj donaciji. Ona će biti od velike koristi za našu ustanovu, pogotovo u vrijeme virusa korona zbog čega je povećan broj snimanja pluća i za deset puta – rekao je direktor kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimir Bibić.

On je napomenuo da je u toku i renoviranje prostorija u kojima će biti rendgen.

– One nisu renovirane od kada je objekat izgradjen osamdesetih godina prošlog vijeka – kaže Bibić.

Kotorvaroški Dom zdravlja, dodaje Bibić, i ovu tešku godinu, možda i najtežu u posljednjih dvadeset godina privodi kraju sa pozitivnim rezultatima.

– I u vrijeme epidemije virusa korona uspjeli smo održati funkcionisanje ustanove i nismo imali problema sa virusom unutar kolektiva osim sporadičnih slučajeva. Ostajemo jedan od rijetkih ako ne i jedini dom zdravlja koji obaveze prema radnicima, državi i dobavljačima ispunjava na vrijeme i nema nikakvih dospjelih, a neplaćenih obaveza. Za sljedeću godinu imamo plan da nastavimo sa ulaganjem u kadrove, a da opremu i objekte podižemo na zavidan nivo i još višu ljestvicu – istakao je Bibić.

(MKV)