Izvršena primopredaja nove zgrade lokalne uprave, pogledajte ekskluzivni video kako je tekao proces izgradnje

Primopredaja nove zgrade lokalne uprave Kotor Varoš obavljena je juče između glavnog izvođača radova preduzeća „Građus“ i investitora opštine Kotor Varoš.

Primopredaju je obavila komisija sačinjena od predstavnika opštine Kotor Varoš i nadzornog tima s jedne i „Građusa“ sa druge strane.

Komisija je konstatovala da su svi radovi koji su bili predmet ugovora između „Građusa“ i opštine Kotor Varoš izvedeni u skladu sa ugovorom o izvođenju radova, projektno-tehničkom dokumentacijom i odobrenjem za građenje, važećim propisima, građevinskim normama i standardima i pravilima struke.

Konstatovano je da kvalitet izvedenih radova odgovara ugovorenom kvalitetu, a da su sve primjedbe otklonjene u roku koji je odredio investitor kao naručilac posla. U zaključcima komisije navedeno je da su ovlašteni predstavnici investitora i izvođača radova postigli saglasnost o pitanjima tehničke prirode i pitanjima koja su se pojavila tokom izvođenja radova.

Izvođač radova je investitoru predao i svu atestnu dokumentaciju za ugrađene materijale i opremu, zapisnike o ispitivanju instalacija, projekte izvedenog stanja elektroinstalaterskih radova i mašinske faze radova.

Komisija za primopredaju zgrade lokalne uprave zaključila je i da investitor i izvođač radova nemaju spornih međusobnih potraživanja po bilo kojem osnovu.

Danom preuzimanja objekta, odnosno primopredaje radova počinje da teče dvogodišnji garantni rok za izvedene radove.

Čelnici opštine Kotor Varoš i „Građusa“ potpisali su ugovor o izgradnji novog administrativnog sjedišta 2. septembra 2019. godine. Rok za završetak radova bio je 6. novembar 2020. godine, a oni su okončani i prije njegovog isteka, odnosno 30. oktobra što je konstatovano i ovjerenim građevinskim dnevnikom.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da su radovi izvršeni u roku i da su zadovoljni vrhunskim kvalitetom.

– Sve je urađeno besprijekorno i čak nekoliko dana prije krajnjeg roka. Zbog zadovoljstva obavljenim poslom planirali smo da svečano obilježimo završetak izgradnje zgrade, ali smo zbog trenutne epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi odustali od tog plana. To ćemo učiniti kada završimo namještanje unutrašnjosti i uređenje prostora oko objekta. Procedura za prvu fazu je već u toku i očekujem da ćemo u toku naredne godine useliti u novi objekat koji će biti ponos Kotor Varoša i mjesto gdje će naši građani dobiti najbrže i najbolje usluge – istakao je Sakan.

Direktor „Građusa“ Slavko Đukić izrazio je zadovoljstvo što je priveden kraju još jedan veliki posao čiji je nosilac bilo preduzeće na čijem je čelu.

– Ovo je za „Građus“ bio veliki iskorak jer smo prvi put bili glavni izvođač u izgradnji objekta od temelja do krova, odnosno po sistemu ključ u ruke. Posebno sam ponosan što smo radove okončali prije ugovorenog roka i pokazali da ozbiljan i odgovoran pristup i rad moraju donijeti rezultat. Završetak posla u roku obećali smo prilikom potpisivanja ugovora, održali smo riječ i lokalnoj upravi predajemo objekat koji će biti simbol Kotor Varoša i zalog za budućnost njegovih građana – naglasio je Đukić.

Planirano je da, nakon što opštinska administracija preseli u novi objekat, stara zgrada lokalne uprave bude srušena. Lokacija na kojoj se nalazi stara i prostor oko nove zgrade prerašće u gradski trg koji će sa novoizgrađenim objektom biti srce urbanog jezgra Kotor Varoša.

 

Video