Nikoljdanska čarolija u “Kući radosti”, djecu obradovali paketići

Nikoljdanska čarolija stigla je večeras u Centar za porodicu “Kuća radosti” u Kotor Varošu gdje su djeci podijeljeni paketići.

Radost, osmijesi i graja mališana smjenjivali su se nakon što su dobili paketiće koje su darovali Anastasija i Slaven Đukić. Dječija srca ispunjena su radošću, a posebno male Dunje kojoj je paketić bio i rođendanski poklon. Čestitke su stigle i od drugara koji su joj otpjevali rođendansku pjesmu, a na isti način mališani su zahvalili i na paketićima.

Iz Centra za porodicu su zahvalili na poklonima, navodeći da je porodica Đukić godinama uz djecu kojima je “Kuća radosti” drugi dom.

– Godinama funkcionišemo zahvaljujući humanim i plemenitim ljudima, a njihov gest je poseban u vrijeme praznika. Uvijek se trudimo da naša djeca osjete duh praznika. U praznično vrijeme redovno organizujemo radionice, a darovi dobrih ljudi sve dodatno uljepšaju – naveli su u “Kući radosti”.

Centar za porodicu “Kuća radosti” brine o 50 djece sa poteškoćama u razvoju i jezičko govornim smetnjama od kojih je 30 svakodnevno obuhvaćeno programskim aktivnostima.

(mojkotorvaros.com)