SDS najjača stranka u Kotor Varošu, Župljanin se obrukao

Danas je u Kotor Varošu glavna pošalica među građanima bila "uzeli smo ih sa 4 razlike". I zaista tako kandidat Socijalističke partije podržan od šest stranaka "okupljenih" oko Slobodana Župljanina koje su se borile protiv kandidata SDS-a i PDP-a Zdenka Sakana poražen je na izborima sa skoro 4 hiljade glasova razlike što je pravi debakl kada se uzme u obzir predizborna priča tzv. izbornog štaba Župljanina i njega lično.

Prema trenutno obrađenim rezultatima sa svih redovnih biračkih mjesta Zdenko Sakan je dobio 6796 glasova a Slobodan Župljanin 2923 dok Nemanja Panić iz Demosa ima 306 glasova.

Prema rezultatima izbora za opštinski parlament kojima raspolažemo najjača stranka u Kotor Varošu je Srpska demokratska stranka koja ima 2667 glasova i sa glasovima putem pošte, nepotvrđenim glasovima, glasovima mobilnog i kovid tima procjena je da će imati oko 3000 glasova i osam odbornika.

Druga po snazi je PDP sa 2306 glasova i 6 odbornika, SNSD je treći i ima 2130 glasova i takođe 6 odbornika a SDA-SBIH 975 glasova i tri odbornika.

Demos je pao na 454 glasa što će im donijeti jednog odbornika, socijalisti će imati dva odbornika sa 779 glasova i Ujedinjena Srpska jednog sa 378 glasova. Kako sada stvari stoje bez odbornika će biti Pokret za Kotor Varoš sa 83 glasa, DNS sa 258, SPS sa 110 glasova ali i hrvatske stranke koje po svemu sudeći neće imati predstavnika u lokalnom parlamentu.

Ovo su preliminarne procjene i ostavljamo mogućnost da, nakon što CIK obradi sva biračka mjesta dođe do promjena najviše jednog odbornika u ukupnom rasporedu odborničkih mandata.