Nešić pozvao birače DNS-a da podrže Zdenka Sakana kandidata SDS-a i PDP-a za načelnika opštine

Predsjednik DNS-a je pozvao glasače svoje partije da glasaju za opozicione kandidate za gradonačelnike i načelnike na predstojećim lokalnim izborima, izuzev onih opština gdje DNS ima svoje kandidate. 

– DNS je opozicija. Rekao sam NE Dodiku, ne stagnaciji Republike Srpske, ali sam rekao DA za budućnost, za bolje sutra Republike Srpske i njenih građana – rekao je Nešić.

On je optužio SNSD da vode računa samo o ličnom interesu a ne o stvaranju bolje budućnosti za Republiku Srpsku i njene građane.

Predsjednik DNS-a potvrdio je da će njegova stranka dati podršku opozicionim kandidatima, među kojima su i kandidati za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković i Bijeljine dr Ljubiša Petrović.

– Ja pozivam sve glasače DNS-a da glasaju za sve opozicione kandidate širom RS izuzev u opštinama i gradovima gdje DNS ima svoje kandidate za gradonačelnika i načelnika. Podržavam i Stanivukovića i Ljubišu Petrovića – rekao je Nešić.

– Za pobjedu i promjene je danas više nego ikad potrebno da narod i opozicija budu zajedno – istakao je Nešić.

Pozvao je lidere opozicije da potpišu koalicioni sporazum za Narodnu skupštinu Republike Srpske za opšte izbore 2022. godine i da, kako kaže, iz pobjede koja bi trebala da se desi u nedjelju požure ka pobjedi koja će se desiti za dvije godine.

– Da napravimo čvrstu koaliciju sa definisanim stavovima. Pružio sam ruku SDS i PDP-u, pa ćemo vidjeti njihov odgovor – rekao je Nešić.

Kazao je da Republici Srpskoj i njenim gražanima treba odgovorna vlast.

On je ocijenio da bi bilo poželjno da DNS zajedno djeluje sa SDS-om i PDP-om u Narodnoj skupštini.

– Zašto da ne koalicija i u Narodnoj skupštini RS. Ali, DNS ne može preći da budu narušeni interesi Republike Srpske, niti može preći preko toga da interesi građana RS nisu na prvom mjestu, poručio je Nešić.