Начелник општине Зденко Сакан и генерални конзул Хрватске Пиличић обишли погоне "Сим Техника" и "Дермала"

КОТОР ВАРОШ, 11. НОВЕМБРА - Генерални конзул Хрватске у Бањалуци Зоран Пиличић посјетио је данас фабрике машинских производа "Сим техник" и обуће "Дермал", које запошљавају 1.400 радника и најуспјешнији су домаћи инвеститори у машинској и обућарској индустрији у Котор Варошу.

"Велика је ствар опстати у вријеме актуелне пандемије вируса корона, а радује чињеница да радници нису отпуштани, него се у континуитету ради на запошљавању и стварању бољих услова за рад", рекао је Пиличић.

Он је навео да се у овим фабрикама ради по европским стандардима и да су оне извозно оријентисане.

Пиличић је изразио задовољство што је на подручју општине Котор Варош у протекле двије године уложено 2.600.000 КМ, захваљујући програму Регионалног стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица и Пројекту реконструкције стамбеног фонда.

"Настојаћемо да реализујемо нове пројекте за повратнике и интерно расељене људе свих националности јер је Котор Варош општина са најмањом стопом незапослености и као таква је привлачна за живот", рекао је Пиличић и додао да ће као рођени Которварошанин настојати да унаприједи сваку сарадњу са општином.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је сарадња са представницима хрватског народа на високом нивоу и да је неопходно заједничким снагама рјешавати животне проблеме.

"Настојимо стварати једнаке услове за квалитетан друштвени живот на цијелом градском подручју, тако да је наша обавеза да пружимо помоћ у реализацији пројеката који ће додатно подстаћи грађане на још већу партиципацију у друштвеним процесима", рекао је Сакан.

Он је изразио наду да ће досадашња успјешна сарадња са Конзулатом Хрватске у Бањалуци бити настављена и побољшана.

Galerija slika