PDP Kotor Varoš : Odgovor opozicionom kandidatu Župljaninu

Na zvaničnoj stranici Partije demokratskog progresa Kotor Varoš objavljen je odgovor na optužbe od strane opozicionog kandidata Župljanina koji prenosimo u cjelosti :

"Gospodine Župljaninu, vaše najnovije saopštenje je samo potvrda da smo bili u pravu i da je naš demant razotkrio vaše prljave trikove i namjeru da patetikom odglumite žrtvu i sažaljenje građana kako bi uticali na izborni rezultat i poraz na izborima jer se ponovo u svom saopštenju pozivate na maloljetnu djecu koju ste zloupotrijebili u kampanji i iskoristili u političke svrhe. Ovim saopštenjem u kojem iznosite žalopojke bez ijednog valjanog dokaza pa čak ni medicinskog nalaza osim vaše lažne prijave oko iskonstruiranog fingiranog navodnog napada, niste demantovali naše tvrdnje da ste pokušali obmanuti građane i zloupotrebom institucija MUP-a pokušali napad na kandidate PDP-a. Mi i dalje insistiramo na dosljednoj istrazi i tražimo od institucija da se ne stavljaju u svrhu izborne kampanje opozicionog kandidata već da rasvijetle slučaj i obavijeste javnost šta se tačno desilo u pomenutom slučaju i da protiv onih koji su fingirali ovu lažnu prijavu pokrenu krivični postupak jer i sam Župljanin priznaje da je zloupotrijebio maloljetnike u izbornoj kampanji.

PDP nema potrebe da demantuje ništa što nema veze sa javnim interesom i izbornim procesom jer se ne služimo niskim patetičnim i nekorektnim potezima koji zadiru u privatnost bilo kog građanina naše opštine. Dokaz da vama ništa nije sveto i da ste spremni učiniti tako niske poteze za radi vašeg interesa i da dođete do svog cilja je pominjanje ljudskih tragedija u saobraćajnoj nesreći što je van svake pameti i svakom normalnom ispod časti. Vrijeđajući emocije porodica i njihovog bola je dokaz vaše drskosti kako bi izazvali kod građana emociju i prevarom došli do glasova, jer iznosite laži i neistine o navodnom napadu na vašu porodicu što nije tačno. Dokaz za to je i vaš pritisak i napad na ljekare u Domu zdravlja da napišu u medicinskom nalazu ono što vama odgovara kako bi pokrili lažnu prijavu i fingirani incident u svrhu izborne kampanje. Sreća pa su odgovorni ljudi u Domu zdravlja bili dovoljno i stručni i savjesni i nisu podlegli vašom pritisku da napravite i lažnu medicinsku dokumentaciju. PDP će uvijek reagovati kad se god budete služili prljavim igrama, podvalama i lažima kako bi obmanuli građane i prevarom došli do glasova lažno optužujući druge u pokušaju stvaranja iskrivljene slike o našim kandidatima.

Za razliku od vas koji se bavite zloupotrebom maloljetnika u izbornoj kampanji, zatim lažnim prijavama i povređujući ljudske emocije mi vas pitamo da li vi možete da demantujete ove navode koje se tiču javnog interesa i javnih dobara pošto ste kandidat za javnu funkciju:
1. da li vi možete da demantujete da niste prvostepeno osuđeni na godinu i sedam mjeseci zatvora zbog privrednog kriminala i štete od 4.35 miliona po budžet RS u slučaju Fruktona
2. da li možete da demantujete da niste osuđeni na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 164000 KM za privredni kriminal i utaju poreza u slučaju “Atina trade” doo
3. da li možete demantovati da niste u slučaju Proleks ostavili na stotine građana bez posla i da su dio plata dobijali dijelom u bijeloj tehnici iz vašeg privatnog preduzeća kako bi na uštrb tih radnika sebi pribavili dobit.

"Kad nam demantujete ove navode dokazima da to nije tačno postavićemo vam i niz drugih pitanja koje bi možda građani trebali da znaju. PDP vodi korektnu i fer kampanju vjerujući svojim građanima i uvijek ćemo biti tu uz njih da ostvarimo bolje uslove za život na pošten i dostojanstven način što očekujemo i od drugih. Izbori su samo prilika da pokažemo koliko poštujemo osnovne ljudske vrijednosti. "