DNS se pozdravio sa Dodikom : Još jedan udar na koaliciju okupljenu oko Župljanina

Najstariji koalicioni partner SNSD-a Demokratski narodni savez raskinuo je danas koaliciju sa SNSD-om Milorada Dodika. Ovo je saopštio predsjednik DNS-a Nenad Nešić nakon sjednice Predsjedništva te stranke, koja je održana u Banjaluci.

Nešić je rekao da DNS raskida i koalicioni sporazum koji je napravljen sa SNSD-om za lokalne izbore čime je postala upitna podrška DNS-a u Kotor Varošu zajedničkom kandidatu Slobodanu Župljaninu. Ova stranka trenutno ima jednog odbornika u SO Kotor Varoš Daliborku Kerezović-Damjanović koja trenutno živi u Banja Luci a direktor je, da apsurd bude još veći, šumskog gazdinstva u Driniću.

Do pucanja koalicije između DNS-a i SNSD-a došlo je nakon odluke rukovodstva SNSD-a, koji su i najviši zvaničnici Republike Srpske, da "natjeraju" Nešića da podnese ostavku na mjesto v.d. direktora "Puteva" RS.

– Nešić će nam kao direktor “Puteva RS” svesrdno pomoći u realizaciji projekata u oblasti putne infrastrukture u Kotor Varošu – govorio je Predrag Tešić prilikom potpisivanja sporazuma DNS-a o podršci kandidatu Socijalističke partije Slobodanu Župljaninu za načelnika opštine Kotor Varoš dok je ovaj još bio na funkciji. DNS je u koaliciji sa SNSD-om i SP Petra Đokića od 2006. godine. Podsjećamo zbog nezadovoljstva smjenom funkcionera SP-a Petra Đokića i podrška socijalista je bila upitna ali se Petar Đokić još uvijek nije odvažio na istupanje iz koalicije.