Обиљежено 30 година од оснивања СДС-а у Масловарама

Распадом бивше заједничке државе народа на овим просторима и оснивањем других националних странака, ХДЗ и СДА, Српска Демократска Странка је основана као одговор српског народа на све ове догађаје. Ова национална странка српског народа је у том тешком времену на себе преузела одговорност да сачува српски народ на овим просторима и буде његова звијезда водиља у остварењу своје Републике.
Тог значајног 8. септембра 1990. године основана је СДС и у Котор Варошу. Том догађају присуствовали су Др Јован Рашковић и Др Радован Караџић. Ставови и принципи изнешени на том састанку, дио су СДС-ових политичких циљева и 30 година послије. Вријеме чини своје, али све оно што је својим политичким дјеловањем урадила СДС за наш народ на овим просторима, крунисано је стварањем Републике Српске, њеним државним устројством и на крају међународним признањем.
На политичком небу Републике Српске, данас је велики број странака које своје успјехе и постојање могу да захвале лажном патриотизму који представљају осиромашеном и напаћеном народу, али сигурно је да су „у лажи кратке ноге“ и да такво понашање народ временом препозна. И након 30 година постојања Српска демократска странка се заокружује срцем, од оних који су учествовали у њеном стварању до млађих нараштаја, на које су ови старији пренијели љубав према једином истинском српском покрету у Републици Српској.
Општински одбор СДС Котор Варош, достојанствено је обиљежио овај значајан датум у свим мјесним одборима, поштујући мјере прописане због пандемије. Свим присутнима у Масловарама на обиљежавању овог јубилеја обратио се и предсједник Општинског одбора СДС-а, господин Младен Тривуновић, који је рекао:
„Српска демократска странка основана је прије 30 година у Масловарама, као жеља српског народа да се организују и поведу у очување живота српског народа на овим просторима, заједно са Војском Републике Српске, што је резултирало и стварањем Републике Српске у којој данас слободно живимо. Симболично је да су те године када је основан Општински одбор СДС у Масловарама, такође били избори у мјесецу новембру, као што је то и ове године. И тада је СДС побиједио, као странка која је заступала интересе српског народа, ја вјерујем да ће тако бити и овог новембра на предстојећим локалним изборима. Јер како тада, тако и данас, СДС је остао најорганизованија политичка партија у Котор Варошу, којој наш народ увијек да највећу подршку. Сигуран сам да ће тако бити и овај пут, и позивам наш народ да сачува јединство и да подршку онима који су остајали с њима у добру и у злу и да подржи заједничког кандидата за начелника испред наше коалиције Зденка Сакана".
Посланик у Народној Скупштини Републике Српске г-дин Недељко Гламочак, осврнуо се и на положај српског народа и свих грађана Котор Вароша и Републике Српске, рекавши да „Интерес народа и републике Српске мора бити изнад свега и да се народу мора омогућити да боље живи и да грађани не напуштају ни овај град, нити Републику Српску у потрази за економским бољитком. А ова коалиција, која је на власти задње четири године у Котор Варошу је показала да се ресурсима може домаћински управљати и да се може повећати број запослених људи, те реализовати бројне инвестиције и пројекти. Сигуран сам да ће грађани то препознати и у новембру подржати кандидате СДС-а и нашег заједничког кандидата за начелника Зденка Сакана.“