Na pomolu raspad koalicije u Kotor Varošu okupljene oko Župljanina

Završena je vanredna sjednica najvišeg rukovodstva Socijalističke partije Republike Srpske na kojoj je razmatran izlazak iz koalicije na republičkom i lokalnom nivou. Na sastanku nije donesena konačna odluka o izlasku iz koalicije već je zaključeno da se lider te stranke Petar Đokić prethodno treba sastati sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. 

– Sačekaćemo sastanak Đokića i Dodika, a potom odlučiti da li ćemo ostati u koaliciji ili ne – rekao je naš izvor iz vrha ove stranke. Izvor iz SP RS ističe da je ovo bila kap koja je prelila čašu jer je članstvo stranke već duže vrijeme nezadovoljno zbog brojnih smjena njihovih kadrova. Stvari ne idu dobro ni kada je u pitanju lokalni nivo u Kotor Varošu. Veliko nezadovoljstvo članova rezultiralo je formiranjem liste Socijalističke partije srpske Gorana Selaka u Kotor Varošu na kojoj se nalazi pet imena : 

  1. Ranko Bukvić
  2. Miljana Veleušić
  3. Aleksandar Tepić
  4. Slobodan Filipović
  5. Suzana Jerosimović

Ono što je zanimljivo je da je čitav program Socijalističke partije u Kotor Varošu i njihovog kandidata za načelnika Slobodana Župljanina zasnovan na priči kako Kotor Varoš treba imati bolju vezu sa republičkom vlasti a kako stvari stoje ni oni nisu zadovoljni sa tom vlašću i žele da je napuste. Podsjećamo, odlukom CIK-a BiH prije nekoliko dana zabranjen je izlazak na izbore stranci Ujedinjena Srpska koja je takođe dio koalicije okupljene oko Župljanina.