Raspad Socijalističke partije

Kako se izbori približavaju sve ozbiljnije udarce zadobija Socijalistička partija RS, najverniji pratilac vladajućih struktura u Srpskoj. Tome svedoči neobično živa aktivnost otcepljenog krila SP RS predvođenog Goranom Selakom i Maksimom Skokom.Izgleda da su stigli i do Brčkog.

Sve su prilike da će lider socijalista u Republici Srpskoj Petar Đokić izgubiti najvažnije uporište svoje partije. Reč je o opštinskoj organizaciji u Brčkom, rodnom gradu i mestu prebivališta Petra Đokića. To bi mogao biti i najteži udarac za, do juče, neprikosnovenog lidera socijalista.

Ovakav rasplet duže krize unutar brčanskog odbora SP nastao je zbog pravljenja partijske liste za predstojeće lokalne izbore.

Naime, Petrov sin, aktuelni poslanik u brčanskoj lokalnoj skupštini i direktor “Srpskih pošta” u ovom gradu, Bojan Đokić, odlukom predsednika opštinske organizacije Zorana Kokanovića, našao se na 32. mestu izborne liste SP.

I Socijalistička partija srpske predvođena Goranom Selakom u Kotor Varošu je prijavila svoju listu Centralnoj izbornoj komisiji. Nezvanično, za pravljenje liste u Kotor Varošu u pomoć su im pritekli istaknuti funkcioneri SNSD-a što stvara dodatnu pometnju budući da je nedavno potpisan sporazum o zajedničkom kandidatu za načelnika Kotor Varoša.