Изградња канализационе мреже на Рипишту тече предвиђеном динамиком

КОТОР ВАРОШ, 31. АВГУСТА – На састанку начелника општине Котор Варош Зденка Сакана и представника Комуналног предузећа "Бобас" закључено је да радови на изградњи канализационе мреже у которварошком насељу Рипиште, у улицама Николе Пашића, Владике Николаја Велимировића и Видовданској, теку предвиђеном динамиком.

Сакан је подсјетио да је извођач радова Комунално предузеће /КП/ "Бобас", а пројекат у вриједности 146.000 КМ ће заједнички финансирати општина Котор Варош и ово предузеће.

"Реализацијом овог пројекта ријешиће се вишегодишњи проблем непостојања канализационе мреже и стварања нормалних услова за живот 65 домаћинстава овог краја", рекао је Сакан.

Технички директор КП "Бобас" Ранко Бунић је истакао да ће у првој фази пројекта бити израђен примарни колектор у дужини од 150 метара.

"Пројектом је планирано да се у улицама полажу двослојне коруговане цијеви, а у ми у предузећу смо израдили динамички план извођења радова од 50 радних дана", закључио је Бунић.

Према ријечима директора КП "Бобас" Слободана Јурића, радови ће бити окончани крајем октобра уколико буду повољне временске прилике.

"Полагањем новог цјевовода дужине једног километра трајно ћемо ријешити проблем водоснабдијевања мјештана овог краја", нагласио је Јурић.

Galerija slika