Mjesne zajednice se izborile za čišćenje kanala na putu Obodnik - Kruševo Brdo

Da su mjesne zajednice bitan faktor prilikom borbe za poboljšanje uslova života stanovništva pokazuje inicijativa koju su pokrenule mjesne zajednice Obodnik, Grabovica, Šiprage i Kruševo Brdo koje su naslonjene na Regionalni put Obodnik-Kruševo Brdo. Oni su se zahtjevom obratili nadležnom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove u opštini Kotor Varoš da se očiste kanali kako oborinske vode ne bi tekle putem i slivale se u dvorišta, poljoprivredne parcele i poslovne objekte.

"Dobili smo inicijativu te uputuli dopis JP "Putevi RS" čija je nadležnost ovaj put i odmah su reagovali i poslali mašine koji ovih dana čiste kanale na ovom putnom pravcu" - izjavila je Daliborka Kalamanda v.d. načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Zbog lošeg održavanja puta ugrožena je i bezbjednost građana jer je smanjena vidljivost zbog čega se prošle godine desilo nekoliko saobraćajnih nesreća od čega jedna sa smrtnim ishodom.

"Pored oborinskih voda i smanjene vidljivosti problem je što se na nekoliko lokacija nalaze odroni trupa puta pri čemu je smanjena širina puta. Nadam se da će radovi biti urađeni kvalitetno i da će se nastaviti sa redovnim održavanjem ove dionice" - izjavio je Bojan Đekanović, predsjednik Savjeta MZ Grabovica koja je pokretač inicijative.