Мирољубив реми Которварошана у Приједору

КОТОР ВАРОШ, 13. ЈУНА - Фудбалски ветерани „Котор Вароша“ и „Радника“ из Урија одиграли су на Градском стадиону у Приједору пријатељску утакмицу која је имала за циљ јачање пријатељских односа два града.

Прије почетка утакмице одата је почаст свим преминулима у Републици Српској од вируса корона, а иако је резултат био у другом плану треба рећи да је утакмица завршена неријешено 1:1. 

Око стотињак гледалаца је могло уживати у одличној фудбалској представи, коју су са трибина посматрали градоначелник Приједора Миленко Ђаковић и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

„Ријеч је бившим фудбалерима који и данас одржавају кондицију и на врло респектабилан начин представљају наше локалне заједнице, показујући да ширење пријатељских односа нема граница“, поручили су први људи Приједора и Котор Вароша.

Которварошани су након дуже паузе одиграли један кваалитетан меч на великом терену, а седам дана након што су освојили турнир у Сокобањи.

„Публика у Приједору се могла увјерити у квалитет и фудбалско умијеће некадашњих асова фудбалске игре, који и данас имају шта да покажу на травнатом терену“, нагласио је члан екипе которварошких ветерана Зоран Столић.

Иницијатор овог дружења протојереј Борис Нарић, иначе рођени Которварошанин, се показао као прави домаћин, нарочито у „трећем полувремену“.

„Дружење са нашом браћом из Котор Вароша је наставак јачања пријатељских односа и овом приликом бих се начелнику Сакану и градоначелнику Ђаковићу што су својим присуством увеличали ово наше традиционално дружење“, рекао је Нарић.

Предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош, у оквиру којег дјелују фудбалски ветерани, Слободан Петровић се захвалио домаћину на топлом дочеку и одличној организацији утакмице и најавио ново дружење у октобру, када ће популарни „уријаши“ бити гости на 4. Међународном фудбалском турниру пријатељства „Котор Варош 2020“.