SATIRIČNI PORTAL NEĐELJNIK OTKRIVA: 5 stvarnih razloga zašto građani BiH ne mogu na more u Crnu Goru

Satirični portal TheNeđeljnik objavio je na svom kako kažu "najoziljnijem neozbiljnom portalu" pet razloga zašto Crnogorci ne žele građane BiH na svom primorju. Za Kotorvarošane najzanimljiviji je četvrti razlog u kojem se navodi strah Crnogoraca od nekog Varošanina...tekst prenosimo u cjelosti :

Crnogorski premijer Duško Marković saopštio je da će Crna Gora u skladu sa odgovarajućim procjenama u vezi sa virusom korona, početkom juna otvoriti granice prema zemljama koje ispunjavaju kriterijume.

Sasvim neočekivano granice neće biti otvorene prema susjednim zamljama Bosni i Hercegovini i Srbiji.

I dok bi nedobromjernici rekli da Crna Gora zabranjuje ulazak samo Srbima (ko bi to i pomislio) Neđeljnik donosi 5 stvarnih razloga zašto Crnogorci ne žele građane BiH na svom primorju.

1. Iz vojnih razloga

Već 75 godina Crnogorci žive u latentnom strahu da će BiH zatražiti da joj se vrati izlaz na more u predjelu Sutorine. Puštanjem građana BiH Crna Gora strahuje da će svih Srbi, Hrvati i Bošnjaci otići na ljetovanje u Sutorinu i da se neće htjeti vratiti dok se Sutorina ne vrati BiH.

2. Iz ekonomskih razloga

Crnogorci smatraju da je bolje da puste Njemce koji imaju 30 zaraženih na milion stanovnika, nego građane BiH koji imaju 19 na milion stanovnika, jer stara crnogorska poslovica kaže: Bolje zaražen Hans pun para, nego zdrav Jovan/Ivan/Amir koji troši samo 100 maraka sedmično.

3. Iz ekoloških razloga

Građani BiH na crnogorsko primorje dolaze automobilima starim i preko deset godina koji zagađuju crnogorsku obalu, kao da ona nije dovoljno zagađena otpadnim vodama koje idu direktno u more. Pored toga, građani BiH na odmor donose hranu u konzervama, a koliko samo toj konzervi treba da se razgradi.

4. Iz kulturnih razloga

Nisu Crnogorci naivni. Oni znaju da je kralj Stefan Tvrtko I Kotromanić rodom iz Kotor Varoša i otuda strah da će neki Varošanin usijane glave noću pokušati da ukrade Tvrtkov spomenik u Herceg Novom i odnijeti ga u Kotor Varoš.

5. Iz socio-psiholoških razloga

Crnogorci se uzdaju da niko u Bosni i Hercegovini neće staviti prst na čelo i izračunati da BiH ima manje od 25 zaraženih na milion stanovnika, jer nismo navikli da se bunimo, nego da popuštamo.

Stevo Draganović

© 2020 by TheNeđeljnik. Humor, satirični portal, izmišljene vijesti