Министар Вјекослав Петричевић посјетио ”Дермал”

КОТОР ВАРОШ, 15. МАЈА /СРНА/ - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричeвић обишао је данас погоне фабрике обуће „Дермал“ у Котор Варошу и том приликом истакао да је стратешко опредјељење Владе Републике Српске очување сваког радног мјеста и наставак пословања привредних субјеката, уз настављено креирање мјера помоћи и подршке привреди.

Према његовим ријечима которварошка фабрика обуће „Дермал“ је одговорна компанија која је одржала процес рада и у вријеме пандемије вируса корона.

„Осим чињенице да нису прекидали производњу за сваку похвалу је и податак да су повећали број радника у својим погонима у Котор Варошу и Кнежеву, чиме су послали јасну поруку и другим привредним субјектима у погледу опстанка на тржишту“, нагласио је Петричевић.

Он каже да обиласком фабрика из прерађивачке индустрије жели да се увјери на који начин су привредници извршили реорганизацију посла и прилагодили се условима у ванредним околностима.

„Влада Републике Српске ће кроз одређене мјере исплатити порезе и доприносе за мјесец април, а право на те накнаде ће моћи да остваре и они који су радили у отежаним условима. Неопходно је да привредни субјекти поднесу захтјев пореској управи, гдје ће се извршити даље поступање“, појаснио је Петричевић.

Фабрика обуће „Дермал“ тренутно запошљава преко хиљаду радника у својим производним погонима у Котор Варошу и Кнежеву.

„У вријеме пандемије вируса корона радили смо у отежаним условима, али нисмо имали проблема техничке природе, јер смо имали довољно репроматеријала“, рекао је власник и директор „Дермала“ Раденко Бубић.

Он се захвалио министру Петричевићу на пруженој подршци те најавио нове пословне планове.

„Уз нагласак на константно повећање броја запослених у овој години планирамо проширити производњу у Кнежеву, гдје се гради нова производна хала на површини од 3.000 метара квадратних, а у Котор Варошу ћемо нову халу завршити до краја августа и у сваку ћемо запослити по стотину нових радника“, закључио је Бубић и додао да за инострана тржишта имају уговорене послове у наредне четири године.