Почела дезинфекција соба у хотелу "Ст. Петар"

КОТОР ВАРОШ, 26. МАРТА - У Котор Варошу данас је почела дезинфекција соба у хотелу "Свети Петар", који ће служити за смјештај особа која крше одлуке о изолацији и за лица која прођу здравствене процедуре у карантинима на граничним прелазима и одлуком Републичког штаба буду упућена у карантине у својим локалним заједницама.

Према ријечима команданта општинског Штаба за ванредне ситуације Зденка Сакана, карантин располаже са око 80 кревета и од суботе ће бити у функцији.

"Урадили смо прикључке на системе снабдијевања /вода, електрична енергија/, а у току је дезинфекција свих просторија и санација мањих кварова на инсталацијама", истакао је Сакан.

Хотел "Ствети Петар" дезинфикују радници предузећа "Топ-маркет".

Општински Штаб за ванредне ситуације оформио је тим за управљање карантином, којег чине представници локалне заједнице, Дома здравља "Свети Пантелејмон" и Полицијске станице Котор Варош.

Сакан је оцијенио да је ситуација под контролом јер грађани све више поштују мјере, а упутио је апел свима да се максимално одговорно понашају у наредних 15 дана највеће очекиване неизвјесности.

"Молим све грађане да и даље остану дисциплиновани јер су само дисциплина, уз све досадашње мјере, довели до тога да немамо заражених", поручио је Сакан.

У Котор Варошу нема лица заражених вирусом корона, њих 258 је у изолацији, а 18 је изашло из здравственог надзора. 

Galerija slika