Обавјештење родитељима о поступању приликом евидентирања дјеце дорасле за упис у први разред

Основна школа ”Свети Сава” Котор Варош на својој званичној веб страници је објавила обавјештење које преносимо у цјелости : 

Поштовани родитељи,

Будући да се ближи термин за упис ученика у први разред прописан Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске“ број 44/17, 31/18 и 84/19), а имајући у виду тренутну ситуацију изазвану новим корона вирусом и наложене мјере, овим путем вам достављамо обавјештење о поступању приликом евидентирања дјеце дорасле за упис у први разред основне школе.

У први разред уписују се редовно сва дјеца која ће до почетка школске године навршити шест година (односно закључно са 31. 8. 2020. године навршавају шест година), с тим да у први разред може бити накнадно уписано и дијете старије од шест година које због болести или из других разлога није било уписано у школу. Такође, у изузетним случајевима, могу да се упишу и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година уколико комисија за упис у први разред процијени да је дијете спремно за полазак у школу.

За  евидентирање/пријављивање дјеце за упис у први разред потребно је да родитељи ИСКЉУЧИВО контактирају школу телефонски и у разговору наведу податке потребне за евиденцију или да исте доставе путем мејла. (Име и презиме дјетета, датум и мјесто рођења, мјесто становања дјетета, улица и број, удаљеност куће од школе у км)

Документацију потребну за евидентирање родитељи не треба да доносе у школу нити да шаљу поштом, већ да доставе школи када дијете доведу на тестирање.

О терминима тестирања дјеце родитељи ће бити благовремено упознати. 

С поштовањем, 

КОНТАКТ ШКОЛЕ

 

Телефон: 051/785-174 или 051/783-660

Мејл адресе:

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

                                       Директор школе:

                                        Слађана Шубара