Штаб за ванредне ситуације : Стиже помоћ за најугроженије

На данашњој сједници општинског Штаба за ванредне ситуације, а ускладу са Закључком Владе РС о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској , донесено је низ закључака и мјера о поступању поводом ванредне ситуације у општини Котор Варош.

Општинска организација Црвеног крста ће у сарадњи са Центром за социјални рад данас почети са акцијом достављања хране и других намириница старијој популацији, болесним и немоћним лицима.

 

"Волонтери Црвеног крста ових дана су активни на интервентној достави хуманитарне помоћи лицима у стању крајње социјалне потребе. Ради спречавања ширења Kорона вируса по позиву на број 051 783 663 наши волонтери врше услуге набавке и доставе основних намирница и лијекова лицима старијим од 65 година који живе сами. Овај сервис ће пружати подршку набавке хране, хигијенских средстава, лијекова искључиво за оне грађане који не излазе из куће ради старости, болести или мјера самоизолације, а немају члана породице или неког другог ко би то могао да уради за њих" - објављено је на фејсбук страници ове организације.

Општински Штаб ће и даље активно пратити развој ситуације и, у складу са развојем догађаја, благовремено доносити закључке и усмјеравати рад надлежних служби.