Обиљежен дан Борачке организације Републике Српске

Полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа у Спомен-соби за погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата у општини Котор Варош данас је обиљежен Дан Борачке организације Републике Српске-14. фебруар. Цвијеће су положили представници општинске Борачке организације  општине Котор Варош, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, породице погинулих и несталих бораца, ратни војни инвалиди као и борци и грађани. Након тога которварошки свештеник Миленко Нарић служио је молитвени помен за погинуле борце Војске Републике Српске.

Он је одао захвалност погинулим борцима Републике Српске, истичући да се бол и туга породица не може умањити, али да сјећање на њих треба да остане трајно.

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Миладин Савановић честитао је свим борцима данашњи празник.

„Република Српска је једини гарант останка српског народа и због тога треба његовати сјећање на погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата. Ову прилику користим да свим демобилисаним борцима, свим породицама погинулих бораца као и ратним-војним инвалидима честитам њихов дан са жељом да га што дуже славе у здрављу, срећи и весељу“ , рекао је Савановић.

Навео је и податак да држава као и наша локална заједница чини све напоре да помогне борачким категоријама, али сигурно да није то у оној мјери колико захтјева добијају.