Najuspješnija godina za ŠK "Kotor Varoš"

Kotorvaroški šahisti će 2019. godinu pamtiti kao jednu od najuspješnijih godina u svojoj istoriji. Kotorvarošani su ostvarivali značajne uspjehe za tablom, kako na ekipnom, tako i na individualnom nivou. Na početku godine naš tim je proglašen za najbolji sportski kolektiv na području opštine, dok je Stanković Dragan dobio nagradu za drugog najboljeg sportistu opštine.
Naši igrači u 2019. godini su nastupili na ukupno 37 turnira širom Bosne i Hercegovine.
Po prvi put u istoriji, klub je nastupao na prvoj ligi Republike Srpske, gdje je zauzeo 5. mjesto, srušivši šampiona i vicešampiona.
Pored toga, naši šahisti su nastupali na brojnim individualnim turnirima gdje su osvojili veliki broj nagrada. Najbolji šahista za prethodnu godinu je Dragan Stanković koji je 28 puta nagrađen na ukupno 36 odigranih turnira. 13 puta je bio prvi, 9 puta drugi, dok je 3 puta bio treći i uz to je 3 puta nagrađen specijalnim nagradama. Između ostalog treba izdvojiti 2. mjesto na republičkom i 3. mjesto na državnom kadetskom turniru, kao i apsolutnu dominaciju na turnirima za mlade u Banjaluci. Osim toga, Stanković je u Banjaluci na turniru „First Banjaluka chess challenge“ napravio ogroman korak ka tituli fide majstora, došavši do 2201 rejting poena.
Osim Dragana individulana priznanja su osvajali: Darko Stanković (5 puta), Sergej Molčanov (4), Slobodan Tešić (3), Zlatko Kragić i Željko Stanković (2), te Dragoslav Jotanović i Čedo Tepić (1).
Šahovski klub Kotor-Varoš je organizovao 5 turnira na području opštine, a učešće u organizaciji je uzeo na još 3 turnira u Kneževu, kao i na 2 u Čelincu.
Nadamo se da će 2020. godina biti još uspješnija za naš tim ili bar na približno istom nivou kao prethodna, objavila je uprava šahovskog kluba Kotor Varoš na svojoj FB stranici.