Kotorvarošani pružili podršku Srbima u Crnoj Gori na današnjem okupljanju u Banjoj Luci

Studenti i drugi građani Kotor Varoša pružili su punu podršku Srbima u Crnoj Gori na današnjem okupljanju u Banjoj Luci. Prije nekoliko dana je donijet zakon u Skupštini Crne Gore kojim se Srpskoj pravoslavnoj crkvi oduzima sva imovina stečena prije 1918. godine, uključujući sve crkve i manastire. To je dovelo do brojnih okupljanja i protesta širom Crne Gore i regiona. Na skupu podrške u Banjoj Luci pojavili su se i studenti Fakulteta političkih nauka i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.
„Okupili smo se u 11 časova na kapiji Kampusa, laganom šetnjom kroz Borik došli do spomenika Petru Petroviću Njegošu, i zajedno sa ostalim građanima pružili podršku i upalili svijeće pri Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjoj Luci“, navodi u izjavi za naš portal Aleksandar Lujić, student Fakulteta političkih nauka i jedan od organizatora okupljanja svojih kolega.
On ističe i zahvalnost svima koji su se pored prazničnih obaveza i hladnoće odazvali okupljanju.
„Zahvalan sam svim kolegama i Kotorvarošanima koji su se odazvali, rukovodstvu Kluba studenata Fakulteta političkih nauka i Saveza studenata Filozofskog fakulteta, a posebno kolegi Ognjanu Veselinoviću koji je prvobitni inicijator našeg okupljanja“, navodi u završetku izjave naš sugrađanin Aleksandar Lujić.
Organizator centralnog okupljanja kod Sabornog hrama Hrista Spasitelja je Udruženje građana „Petrićevac“ na čelu sa Pavlom Kneževićem i Zoranom Savanovićem.