Tanja Vukomanović : Dragi narode…

Neprijatelj srpskom narodu trenutno nisu ni Zapad, ni Amerika, ni Bošnjaci, niti bilo ko drugi. Najveći neprijatelji jedni drugima smo postali mi sami.

Skupovi vlasti i opozicije još jednom su pokazali da su podjele toliko duboke, da smo podijeljeni čak i po pitanju nasilja, a bar po tom pitanju bismo svi trebali biti na jednoj strani – na strani koja ni u kom slučaju ne podržava nasilje.

Ovi skupovi su posebni jer su ovaj put iskorišteni borci Republike Srpske. Borci koji su rizikovali živote boreći se zajedno danas su natjerani da budu jedni protiv drugih.

Mučno je bilo ovih dana biti građanin ove zemlje, gledati kako se opravdava nasilje, slušati osuđene kriminalce kako brane Republiku Srpsku od drugih boraca i slušati kako se uz harmoniku opravdava i legalizuje nasilje kojem je svjedočila cijela država, pa i šire.

Plašim se i da pomislim šta bi bilo da ne postoji video snimak kada lažu ljude koji su sve vidjeli svojim očima.

I tako. Građane su se opet podijelili na one koji su morali i na one koje nisu. Na one koji nisu za NATO i na one druge koji isto nisu za NATO. Podijelili su građane na one koji vole Republiku Srpsku i na one koji takođe vole Republiku Srpsku. Podijelili su nas kako nikad nismo zamišljali da ćemo biti podijeljeni.

Ne samo da smo svjedočili da su podjele neizbežne, a da nasilje neće biti sankcionisano, nego smo svjedočili da ljudi podržavaju nasilje, da je nasilje legalizovano i da je svako dobio ono što je zaslužio.

Dragi narode, brojali su nas kao ovce pred spavanje i govorili gdje nas je više. Na kom skupu protv NATO puta nas je više, da je više onih koji vole Republiku Srpsku kod pećine ili na parkingu. Dragi narode ovce se broje pred spavanje, a ne na skupovima. Čak i vi koji ste morali, trebate znati da izbora uvijek ima i nadam se da jednog dana više nećete morati.

Brojeći nas tako, zaboravili su da se računaju samo oni koji su došli svojom voljom, a organizatori oba skupa dobro znaju koliko to mijenja konačan rezultat njihovog nadmetanja.

Dragi narode da vas opet pitam, koliko vas misli da je ovo sve što se dešava normalno i koliko vas stvarno ovo podržava? Ako ima i jedan puno je.

(srpskainfo.com)