Svečano potpisivanje Povelje o bratimljenju

KOTOR VAROŠ, 29. NOVEMBRA – Predsjednici kotorvaroškog i teslićkog Udruženja penzionera Ratko Čupić i Mile Đurić potpisali su Povelju o bratimljenju penzionera ove dvoje dvije lokalne zajednice, čime je uspješna petogodišnja međusobna saradnja još više ojačana.
Po riječima Čupića sloga, mir, jedinstvo, ljubav i međusobno druženje je nešto što povezuje ove dvije organizacije , a zajednički će raditi na poboljšanju položaja njihovih članova.
„Udruženje penzionera će stvarati stalne uslove i osnove u svojim sredinama za bratska i bliska osjećanja u cilju daljnjeg razvoja zajedničkih projekata, prijateljskih odnosa i razmjene iskustava Udruženja penzionera i time približiti u svemu penzionere opština Teslić i Kotor Varoš“, naglasio je Čupić.
On je dodao da će to u praksi značiti da će buduće generacije imati obavezu da se i dalje druže, sastaju i sarađuju, što je vrlo bitno, posebno ako se uzme u obzir da se radi o udruženjima odnosno opštinama koje graniče, ali pripadaju različitim regijama, jedna dobojskoj a druga banjalučkoj regiji.
Osim uzajamne pomoći i podrške zajednički će se raditi i na promociji turističkih ljepota dvije opštine, kao i na organizaciji najmasovnijeg okupljanja i druženja pripadnika najstarije populacije na planini Borja povodom 4. jula – Dana borca.
Svečanom potpisivanju Povelje o bratimljenju prisustvovali su članovi Skupštine oba Udruženja, njih oko stotinu, kao i predsednici penzionerskih udruženja iz regiona.
Članovi kotorvaroškog Udruženja penzionera su posjetili i manastir Liplje, gdje su se upoznali sa istorijom ovog duhovnog utočišta.