Počeli izbori u Lovačkom savezu Republike Srpske

U Lovačkom savezu Republike Srpske počela je kampanja za fotelju prvog lovca Republike Srpske nakon što je istekao mandat aktuelnom predsjedniku Lovačkog saveza RS Savi Miniću.

Sinoć je u Maslovarama održana sjednica lovaca Banjalučke regije kojoj je prisustvovao sadašnji predsjednik Lovačkog saveza Savo Minić. Za članove upravnog odbora saveza predloženi su Slobodan Župljanin dosadašnji član iz regije i P. Vujasin umjesto dosadasnjeg Bore Bojanića. Za predsjednika regije izabran je Pane Gavrić iz LU "Borčići" iz Šipraga. Za predsjednika lovačkog saveza Republike Srpske predložen je Savo Minić dok je prijedlog Nedeljka Glamočaka aktuelnog predsjednika LU "Uzlomac" za predsjednika Lovačkog saveza RS odbijen.

Minić je visoki funkcioner snsd-a i za obnovu mandata ima podršku stranačke infrastrukture širom Republike Srpske.On je i visoki funkcioner snsd-a, bio je načelnik opstine Šamac a sada je na poziciji direktora Agencije za agrarna plaćanja, zbog čega mu zamjere da je u sukobu interesa jer iz ove agencije na Lovački savez gdje je predsjednik prebacuje grant sredstva u iznosu preko pola miliona KM. Savi zamjere i za "Lovačke novine", jer lovci iz svoje članarine plate 12 brojeva lovačkih novina a godisnje se izda samo 6 brojeva. Mnogi lovci ne žele da se politika do te mjere uvlači u lovstvo te su se u mnogim udruženjima podigle tenzije. U Prijedoru je doslo i do fizičkog obračuna oko podrške Miniću. Ništa bolja situacija nije ni u drugim udruženjima u Dubici, Laktašima, Prnajvoru, Doboju, Foči, Vlasenici, Zvorniku a kako se izborna skupština približava očekuje se nezadovoljstvo lovaca i u druim opštinama.

Opširnije o dešavanjima u Prijedoru možete pročitati na ovom linku.