Вечерас у кино сали пројекција докуметарног филма о косовско-метохијском страдању

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ и Тројка из блока организују у которварошкој кино сали пројекцију филма „Ви идите, ја нећу“.

Пројекција ће се одржати вечерас 24. новембра у 19.00 часова, улазница кошта 3 КМ, а сва новчана средства од улазница иду у хуманитарне сврхе.

Дугометражни документарни филм Хаџи-Александра Ђуровића "Ви идите, ја нећу", заснован је на књизи „Љетопис Новог Косовског Распећа“ митрополита Амфилохија, која нам открива неиспричану истину о косовско-метохијском страдању Српског народа, његовог верског и културног наслеђа кроз целу историју, а посебно 1998. и 1999. године, са освртом на породичну драму несталог Милоша Ћирковића из Бјелог Боља код Пећи.

О Милошу Ћирковићу се ништа не зна. Кажу да су га терористи убили после неколико дана опсаде. Други веле, да је преко Проклетија успио да се извуче до Црне Горе. Чује се такође да данас живи негдје у иностранству. Оно што не мора да се нагађа је да је Милош одбио да се повуче, дa je данима из своје куће пружао отпор терористима и ликвидирао најмање њих 18, сокољен гуслама које је пуштао у инат крвницима. Одбио да се повуче ријечима: „Сви сте издали – ја остајем“!