Kneževo : Obilježen dan 22. pješadijske brigade (FOTO)

Služenjem parastosa u hramu Rođenja Presvete Bogorodice za 199 poginulih boraca 22. Pješadijske brigade Vojske Republike Srpske i polaganjem vijenaca u Spomen-sobi u Kneževu je danas obilježen Dan ove brigade. Predsjednik Boračke organizacije Kneževo, Ranko Vučić rekao je da Republika Srpska nikada ne smije zaboraviti srpske borce koji su dali živote za njeno stvaranje.
„Ovo je prilika da skromno i dostojanstveno održimo sjećanje na 19. novembar 1991. godine – Dan osnivanja 22. pješadijske brigade, da svim pripadnicima brigade čestitam a gostima se zahvalim na dolasku“, istakao je Vučić.
Na području opštine Kneževo u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 318 boraca Vojske Republike Srpske iako ta brojka još uvjek nije konačna.
Obilježavanju Dana 22. Pješadijske brigade u Kneževu prisustvovali su predstavnici lokalne vlasti, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, predstavnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, predstavnici OBO-a Kotor Varoš, Teslić, Čelinac, članovi porodica poginulih boraca, te građani Kneževa.