Održan "Čas pravnih savjeta"

U prostorijama Mjesne zajednice Kotor Varoš večeras je održan „Čas pravnih savjeta“ gdje su građani postavljajući pitanja dobijali odgovore za rješavanje njihovih pravnih problema i dilema.

Stručne odgovore na postavljena pitanja davali su mr Stanko Tepić, diplomirani pravnik, autor i urednik stranice „Justicija“ i advokat Željko Bubić iz Kotor Varoša sa kancelarijom u Banjoj Luci.

„Kao pravnici i advokati uspjeli smo da našim sugrađanima pojasnimo pojedina pravna pitanja i na taj način olakšamo ostvarivanje njihovih građanskih prava koja im garantuju zakonska rješenja po raznim oblastima prava. Drago nam je da smo na naše i njihovo zadovoljstvo to i uspjeli, budući da su brojni građani iznijeli svoje probleme “, izjavio je mr Stanko Tepić.

Kao razlog organizovanja navode da se veliki broj građana, što dokazuje i posjećenost, svakondevno susreće sa brojnim problemima i nedoumicama vezanim za rješavanje njihovih pravnih pitanja.

„U svakodnevnom radu primjetili smo da građani imaju problem sa nepoznavanjem procedura pred nadležnim instancama zbog čega smo se i na ovaj način, putem besplatnih pravnih savjeta, željeli približiti građanima i staviti na raspolaganje naša znanja i vještine. Na ovaj način im želimo pomoći, ujedno približavajući pravnu nauku i pravne teme sugrađanima, sa jasnom porukom da ne treba da se uzdržavaju u preduzimanju pravnih radnji pred nadležnim pravosudnim instancama, već naprotiv da pozitivno riješe svoje pitanje. S obzirom na dobre današnje reakcije naših sugrađana, stojimo im na raspolaganju i u narednom periodu“, izjavio je advokat Željko Bubić.

S obzirom na zainteresovanost građana „Čas pravnih savjeta“ održavaće se svakog posljednjeg petka u mjesecu u prostorijama Mjesne zajednice Kotor Varoš, a nastojaćemo da isti održimo i u drugim mjesnim zajednicama, ističu Tepić i Bubić.