Ilija Milić ponovo na sudu za ubistvo Vasilja Kneževića

Ilija Milić (71) iz Kotor Varoša, nakon što je puškom usmrtio komšiju Vasilja Kneževića, tražio je da mu se skuha kava nakon čega je pozvao policiju i rekao što je uradio te izašao iz kuće.

Ispričala  je u banjolučkom Okružnom sudu ovo supruga optuženog Ilije,  Nada Milić koja je izmijenila dio iskaza danog u policiji rekavši da ne zna gdje je Ilija otišao iz kuće. Ranije je izjavila da je Ilija po dolasku u kuću rekao da je ubio Vasilja i da „ode ubiti onog starog da ne bi bilo osvete“.

– Ne znam što sam pričala u policiji, bila sam izgubljena, kazala je Milićeva na pitanje tužitelja zašto mijenja iskaz.

Miliću se ponovo sudi jer je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo presudu, kojom je bio osuđen na 16 i po godina zatvora zbog ubistva komšije Vasilja i pokušaja ubistva njegovog oca Nedeljka na koga je pucao iz automatske puške. Milićeva je još ispričala da im je Vasilj prijetio i govorio da će pobiti ukućane i da vjeruje da ga je Ilija ubio da zaštiti djecu.

– To sam čula od Mirjane Ponorac koja nam je jednom rekla da sklonim sina Milenka jer je Vasilj rekao da će pobiti porodicu i zoljom pucati na našu kuću, rekla je Milićeva.

Ponorac je u potvrdila da je od Vasilja čula kako prijeti da će pobiti Ilijinu porodicu, ali je istakla da ne zna da je imao oružje.

Milića terete da je Kneževića usmrtio 10. aprila prošle godine u selu Kruševo Brdo kod Kotor Varoša kada je, skrivajući se iza bukve,prema njemu  ispalio rafal iz automatske puške. Nakon toga je otišao svojoj kući  pozvao policiju i rekao da je ubio Vasilja, a zatim  otišao do kuće oca ubijenog mladića Nedeljka Kneževića i iz puške pucao na njega. Nedeljko je pobjegao u kuću neozlijeđen.

(dnevni-list.ba)