Regionalno takmičenje iz "Poznavanja Pokreta Crvenog krsta" : MASLOVARSKA EKIPA NAJBOLJA

 
Kotorvaroški Crveni krst je danas bio domaćin Regionalnog takmičenja iz "Poznavanja Pokreta Crvenog krsta" za osnovce sa područja Banjalučke regije.
U zgradi Crvenog krsta s početkom u 10:00 časova takmičenju je pristupilo 6 ekipa Podmlatka Crvenog krsta iz osnovnih škola:“Ivo Andrić” Kulaši - Prnjavor, "Novak Pivašević" Stara Dubrava - Čelinac, "Holandija" Slatina - Laktaši, „Petar Petrović Njegoš" Maslovare - Kotor Varoš , "Miloš Crnjanski" Banja Luka i "Danilo Borković" Gradiša.
Žiri u sastavu: Mladen Petrušić - Kotor Varoš, Bojan Šipragić, Prnjavor i Milan Duvnjak, Gradiška je bio na nivou zadatka objektivno ocjenjujući odgovore mališana koji su pokazali odlično poznavanje materije.
Na kraju vrlo uzbudljivog takmičenja predsjednik Crvenog krsta Kotor Varoš Vojislav Glavaš uručio je diplome, pehare i nagrade za tri prvo plasirane ekipe. Na današnjem takmičenju pobjedila je ekipa OŠ „Petar Petrović Njegoš" Maslovare u sastavu: Neda Stojanović, Nikolina Čupić i Nađa Kragić koju je vodila i pripremala nastavnica Nataša Petrović te tako su se plasirali na Republičko takmičenje koje će uskoro biti održano na Palama. Drugo mjesto zazuzela je ekipa OŠ "Miloš Crnjanski" Banja Luka, a treće ekipa OŠ "Novak Pivašević" Stara Dubrava.
Domaćin takmičenja zahvaljuje se svim učesnicima takmičenja, nastavnicima, žiriju i mladim voditeljima takmičenja, Tamari, Jovani i Marku sa željom da pobjednička ekipa postigne što bolji plasman na republičkom takmičenju.
(Crveni krst Kotor Varoš)