Boračka organizacija : Nastavljaju se akcije pomoći porodicama boraca

Opštinska Boračka organizacija Kotor Varoš obišla je demobilisanog borca prve kategorije Branu Bojića u Maslovarama.

Prilikom naše posjete Branu smo zatekli u obavljanju svakodnevnih kućnih poslova i pripremi drva za predstojeću zimu. U razgovoru sa predstavnicima Boračke organizacije, on priča da život na selu nije lagan, ali da se svakim danom bori sa životom i svakodnevicom.

„ Obratio sam se za pomoć Boračkoj organizaciji, obećali su mi pomoć i ispunili su obećanje“, rekao je Bojić.

Bojić je zahvalio za novčanu pomoć, istakavši da je dragocjena briga lokalne uprave i Boračke organizacije o bivšim borcima Vojske Republike Srpske. Svjesni smo da Boračka organizacija raspolaže sa skromnim sredstvima i zato svaka pomoć duplo vrijedi.

„Nije u pitanju novac, u pitanju je pažnja boračke organizacije prema svojim članovima. Boračka nikad ne zaboravlja te ljude kojima je potrebno otići, sa kojima je potrebno razgovarati i vidjeti kako žive“, naglasio je Miladin Savanović, predsjednik opštinske Boračke organizacije Kotor Varoš.

Savanović, kaže da Boračka organizacija Kotor Varoš stalno ima ovakve i slične akcije pomoći porodicama poginulih boraca, kao i demobilisanim borcima i ratnim vojnim invalidima.

„Ovo je samo jedan od projekata koje je realizovala ova Boračka organizacija uz pomoć opštine Kotor Varoš i Boračke organizacije Republike Srpske (BORS). U skladu sa našim mogućnostima nastavićemo da radimo ovakve i slične akcije“, izjavio je Savanović.

Osim Brane, novčanu pomoć još su dobile dvije porodice poginulih boraca, jedan ratni vojni invalid koji je bio i zarobljen i jedan demobilisani borac RS.

Dubočanin Božana u ratu je izgubila supruga i sina a Tepić Petra je izgubila sina.

Kurušić Ranko je ratni vojni invalid koji je uzgred i bio zarobljen a Muždekić Miodrag je demobilisani borac Republike Srpske.

Ovim humanom gestom predstavnici opštinske Borčke organizacije pokazali su da roditelji čiji su sinovi dali živote za stvaranje Republike Srpske nisu prepušteni sami sebi.

“Ne smijemo nikada zaboraviti naše poginule borce koji su dali život za Republiku Srpsku, da bi svi danas živjeli u slobodi i miru”, naglasio je Savanović.


U svom programu rada Boračka organizacija Kotor Varoš, osim redovih , inicirala je i jednu akciju zajedno sa Boračkom organizacijom Republike Srpske (BORS), gdje je u toku realizacija pomoći Janković Nedeljku takođe borcu prve kategorije, ocu dva djeteta sa posebnim potrebama kome je pomoć prijeko potrebna.