Omladinski centar “Peta strana svijeta” organizuje časove programiranja

Omladinski centar “Peta strana svijeta” iz Kotor Varoša počinje sa održavanjem časova programiranja. Radi se o tromjesečnom kursu, koji nosi naziv “Kurs Jave za početnike”, a održavaće se petkom (od 01.11.2019. godine) od 17 časova, u prostorijama Omladinskog centra (Žuta zgrada, kod srednje škole).

Prijaviti se mogu omladinci od 14 godina, pa nadalje. Prijave se vrše pozivom na broj 066/975-466 (Neda Smiljić), te traju do 31.10.2019. godine. Predavač na kursu biće Nikolina Gajanin, profesor matematike i informatike (profesor u Srednjoškolskom centru Nikola Tesla u Kotor Varošu).
„Pozivam sve zainteresovane da se prijave na “Kurs Jave za početnike”. Smatram da je budućnost u novim tehnologijama (IT sektoru i programiranju) i da sticanje dodatnog znanja predstavlja vrijednost kojoj svi trebamo težiti”, navodi u izjavi za naš portal Neda Smiljić, predsjednica Omladinskog centra “Peta strana svijeta” iz Kotor Varoša.
Cijena kursa iznosiće 20 KM mjesečno, a nakon položenog kursa, učesnici će dobiti potvrdu (sertifikat) da su učestvovali na istom. “Kurs Jave za početnike” je samo jedna u nizu planiranih aktivnosti Omladinskog centra “Peta strana svijeta”, koji će i u budućnosti nastojati da razvija edukativne sposobnosti mladih i provodi aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života mladih na prostoru opštine Kotor Varoš.