Potpisani ugovori o gradnji 21 kuće za povratnike Hrvate u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ, 16. OKTOBRA - Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i opštine Kotor Varoš potpisali su danas sa 21 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore o stambenom zbrinjavanju koji će biti realizovani po sistemu ključ u ruke.

Vrijednost ugovora iznosi 763.000 KM.

Zamjenik direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević izrazio je zadovoljstvo što danas može podijeliti bar dio sreće sa ovim ljudima, koji su konačno dočekali da se krene sa obnovom njihovih domova.

„Kuće povratnicima obnavljaju se u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH4, čija je vrijednost sedam miliona maraka“, istakao je Juričević.

Juričević dodaje kako je ovim projektom predviđena gradnja ukupno 210 kuća u 14 opština i gradova Republike Srpske, te je najavio da će u narednom periodu ugovori biti potpisani i u drugim lokalnim zajednicama.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je naglasio da će opština izdati neophodne saglasnosti i prateću dokumentaciju iz vlastite nadležnosti i pružiti svu potrebnu pomoć.

„Naša je obaveza da obezbijedimo priključak na komunalije i pristupni put objektima koji su obuhvaćeni ovim projektom“, zaključio je Sakan.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja, jer će time svojim porodicama obezbjediti normalne uslove za život.