Karate klub "Okinawa do” prima nove članove

U vremenu kada se mnogi naši sugrađani odlučuju da napuste ognjišta i sopstvena radna mjesta, i otisnu se pod nebeski svod tuđine, nekoliko sportskih radnika i entuzijasta odlučili su da pokrenu jednu zdravu i društveno odgovornu priču. Tako je nastao karate klub "Okinawa do"!

Karate klub "Okinawa do" osnovan je 2. septembra 2016. godine u Vrbanjcima. Jedino je registrovano sportsko društvo čije je sjedište na prostoru ove kotorvaroške mjesne zajednice. U periodu od skoro dvije godine proširilo je svoje djelovanje na Maslovare, Imljane i Kneževo. Ipak, zbog nedostatka zainteresovane djece i velikih troškova, sekcije u Maslovarama i Imljanima su ugašene.

Treneri u Kotor Varošu su nosioci majstorskog crnog pojasa-drugi dan Mile Panić i Boro Novaković, a u Kneževu majstor crnog pojasa-prvi dan Dejan Cvetković.

Sekcija u Kneževu broji 55 članova, a sekcija u Vrbanjcima 35, što je ipak manje u odnosu na 2018. godinu kada je klub imao 118 članova.

Ekipa karate kluba "Okinawa do" učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima širom Bosne i Hercegovine i regiona sa značajnim sportskim uspjesima i osvojenim brojnim medaljama. Izdvajamo kao jedan od značajnih uspjeha treće mjesto Kenana Hibića na "KONJICE HORSE CUP 2018" održanom u Velenju.

Ovaj sportski kolektiv poznat je i po društveno odgovornom ponašanju, iako sa relativno skromnim resursima. Pored učenja djece da budu dobri ljudi, zdravog duha i ponašanja, organizuju i posjete poznatim izletištima i turističkim biserima ovog kraja poput “Vilenskih Vrela” i “Hajdučkih Voda” (kreativni i edukativni program kao i druženje uz rostilj i sač).

Učestvovali su i u nekoliko humanitarnih akcija.

U izjavi za naš portal, osnivač i  glavni protagonist karate klub "Okinawa do” majstor crnog pojasa-drugi dan Mile Panić poziva svu zainteresovanu djecu sa područja opština Kotor Varoš i Kneževo da se učlane u klub i da budu dio ove pozitivne i društveno odgovorne priče.

Svi zainteresovani za upis mogu da se prijave na treningu ili pozivom na broj 066-067-453.