Uređen prostor za odmor i rekreaciju na kupalištu "Brana"

KOTOR VAROŠ, 10. OKTOBRA – U mjesnoj zajednici Kotor Varoš završeni su radovi na realizaciji projekta „Uređenje kupališta Brana“, čija je vrijednost 22.680 KM.
UNDP je finansirao projekat sa 17.000 KM (70% učešća), dok je opština Kotor Varoš izdvojila 5.680 KM (30% učešća). Izvođač radova je bilo preduzeće „Dekol“ iz Kotor Varoša.
Po riječima načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana realizacijom projektnih aktivnosti, na lokaciji Brana, obezbijeđen je adekvatan prostor za odmor i rekreaciju.
„Izgrađen je pristupni put dužine 250 metara, očišćeno je i produbljeno korito rijeke Vrbanje, očišćena desna obala, izgrađena obaloutvrda sa stazom i stepenište za prilaz vodi, očišćen i uređen plato u obuhvatu kupališta, uređen teren za odbojku na pijesku i postavljeno je 6 klupa“, naglasio je Sakan.
Rezultat navedenih aktivnosti je uređena i atraktivna lokacija na obali rijeke namijenjena za odmor i rekreaciju, koja će biti dostupna svim građanima prema njihovim potrebama.
Projektom će se stvoriti uslovi za redovno održavanje manifestacije plivanja za Časni krst u zimskom periodu, koja je do sada održana tri puta i okupila je najveći broj posjetilaca.
„Na ovaj način će se stvoriti uslovi da ova manifestacija postane prepoznatljiva i da se uvrsti u kalendar kulturnih dešavanja naše lokalne zajednice“, istakao je Sakan i dodao da će u ponedjeljak (14. oktobra) u 12.00 časova biti održana volonterska akcija čišćenja terena i postavljanja znakova upozorenja na zaštiti prirode.
Mjesna zajednica Kotor Varoš će organizovati volontersku akciju sa NVO, a odbojku na pijesku će organizovati Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije i Odbojkaški klub „Kotor Varoš“.