Malijević : Uklonjeni psi lutalice radi bolje bezbjednosti djece

KOTOR VAROŠ, 4. OKTOBRA - Sa kotorvaroških ulica danas je transportovano devet pasa lutalica do prihvatilišta u Prnjavoru, a ova akcija sprovedena je s ciljem bolje bezbjednosti djece, rekao je šef opštinskog Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević.

Malijević je naveo da je učestala pojava pasa lutalica stvorila nesigurnost kod mještana, prvenstveno đaka, te da osim agresivnosti koju psi lutalice često ispoljavaju, postoji i sanitarni rizik kada je riječ o pojavi zaraznih bolesti.

On je ukazao da problem predstavljaju psi koje građani ostavljaju na ulicama, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i onih koji kućne ljubimce puštaju da šetaju bez pratnje.

"Apelujemo na sugrađane da prijave komunalnoj policiji ukoliko imaju saznanja da neko ispušta pse ili ih ostavlja na ulici, jer je primijećeno da se pojavljuju novi psi lutalice koji ranije nisu uočeni", poručio je Malijević.

Malijević je istakao da je za ovu namjenu opština Kotor Varoš izdvojila znatno više sredstava iz ovogodišnjeg budžeta i dodao da će nastaviti sa kontinuiranim akcijama hvatanja pasa lutalica.

Akciju transporta pasa lutalica izvršio je higijenski servis za napuštene životinje "Java", pod nadzorom opštinske Komunalne policije.

U prihvatilištu za pse u Prnjavoru životinje imaju veterinarske preglede i hranu.